Çinli bilim insanlarının laboratuvar ortamında yaptığı incelemede bir örümcek türünde anne örümceklerin yavrularını sütsü bir maddeyle beslediği ve 40 güne kadar baktığı gözlemlendi.
Çin Bilimler Akademisi yesinde faaliyet gösteren banna Botanik Bahçesi’nden araştırmacılar, Güney Asya’da karıncaya benzeyen, yuvalarda yaşayan ve zıplayan “Toxeus Magnus” adlı örümcek türünü keşfettiler. Laboratuvar ortamında 19 farklı yuvada 187 örümcek yavrusu üzerinde yapılan incelemelerde, anne örümceklerin sütsü bir maddeyle yavru örümcekleri beslediği ve yavrular olgunluğa erişinceye kadar onlara baktığı tespit edildi.
Yavruların ilk 20 gün boyunca yere dökülen süte benzer maddeyi içtiği ve anne örümceğin karın kısmındaki bir bölgeyi emdiği gözlemlendi. Ayrıca 20 – 40 gün arasındaki yavru örümceklerin de hem avlandıkları hem de anne sütüyle beslenmeye devam ettikleri belirlenirken, olgunluğa erişme anlamına gelen 40 günden sonra ise sadece dişilerin anne örümceklerin yanında kalabildiği, erkek yavruların ise yuvayı terk etmeye zorlandığı öğrenildi. Araştırmayı yöneten Çın Çanci, çalışmanın araştırmacıları, başta omurgasız olmak üzere hayvanlar arasında ebeveynlik tarzını yeniden değerlendirmeye teşvik ettiğini söyledi.
Birçok canlı gibi bu örümcek türü de yavruları için çok büyük fedakârlıklar yapmaktadır. Onları beslemekte ve onları korumaktadır. Anne örümceğe yavrularını beslemeyi, onları korumayı öğreten, büyük bir sabırla yavrusuyla ilgilenmeyi ilham eden Güzeller Güzeli Rabbimiz Yüce Allah’tır. Allah yarattığı her canlıyı gözeten- koruyandır. Yavrularını sütle besleyen bu örümcekte de gördüğümüz gibi tüm canlılar Rabbimizin üstün yaratışının birer delili olarak mükemmel özelliklere sahiptirler.
“Göklerde ve yerde bulunanlar O’nundur; hepsi O’na ‘gönülden boyun eğmiş’ bulunuyorlar.” (Rum Suresi, 26)