1. Palmiye karakadus
Palmiye karakadusu, karakadusgiller familyasından Avustralya’nın kuzeydoğu kesimlerinde, Yeni Gine Adası ve Aru Adalarında görülen kuş türü. Palmiye karakadusu karakaduların en iri yapılı ve tüm papağanların en iri gagalı olanıdır.
2. Kırmızı Gagalı Tukan
Tukan, Ramfastos ailesine bağlı Latin Amerika’ya özgün Neotropik kuş.Göze çarpan parlak renkli ve büyük gagalı olurlar. Bu kuş gurubunun adı Portekizce yoluyla Tupi dilindeki tukana kelimesinden geçmiştir. Pteroglossus cinsinden olan Arakari kuşu ile akrabadır.

4. Saksonya kralı Cennet kuşu
Saksonya Kralı Cennet Kuşu (Pteridophora alberti) Bu kuş türü Batı Yeni Gine’de bulunmaktadır. Kuşu tanımlayan ilk kişi Adolf Bernard Meyer’dir. Avrupa’ya ilk götürüldüğü zaman insanlar erkek olan Saksonya Kralı Cennet Kuşu’nun başındaki süsleyici tüylerin gerçek olmadığını düşünmüşler. Saksonya Kralı Cennet Kuşları çoğunlukla meyve ve eklembacaklı ile beslenirler. Bu kuşlar, yerliler tarafından uzun tüyleri için, ayinlerde kullanılmak üzere avlanıyor. Bu duruma rağmen soylarının tükenme riski yoktur.
5. Çayır tavuğu
Bu eşi benzeri olmayan, renkli kuşun nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadı. Bir yüzyıldan fazla zaman önce bir milyon çayır tavuğu Teksas ve Louisiana’nın sulak bölgelerine yerleştirildi. Ancak günümüzde sulak alanların yalnızca yüzde biri kalmıştır. 1998 yılında dünya üzerinde 60’ı yabani doğada yaşayan 260 tane çayır tavuğu kaldığı kaydedilmiştir.
6. Sorguçlu martı
Sorguçlu martı, kalın kırmızı gagası ve sarımsı sorgucu ile eşi benzeri olmayan bir kuş türüdür. Kuzey Pasifik Okyanusu’nda yaşayan bu kuş türü yaklaşık 35cm boyundadır. 750kg ağırlında olan sorguçlu martının kanat açıklığı da 35cm’dir. Batı Pasifik’teyaşayanlar, doğu Pasifik’te yaşayanlara köre daha büyük olur. Ayrıca erkekler de dişilere göre kısmen daha büyüktür.
7. Fregat kuşu
Fregat kuşları, bütün tropik ve subtropik okyanuslarda bulunan ve monotipik Fregat kuşugiller (Fregatidae) familyasındasınıflandırılan deniz kuşlarıdır. Yaşayan beş türün tamamı Fregata cinsinde yer alır. Tamamının tüyleri ana olarak siyah renklidir, kuyrukları uzun ve çatallıdır, gagaları ise uzun kanca şeklindedir. Dişilerin karınaltı tüyleri beyaz renklidir. Erkekler çok belirgin kızılboğaz derilerini üreme mevsiminde dişileri çekmek için şişirirler. Uzun kanatlarının açıklığı 2,3 m.’ye kadar uzanabilir. Kuşlar arasında vücut ağırlığına göre en büyük kanar alanına sahiptirler.
8. Uzun kuyruklu dul kuşu
Uzun Kuyruklu Dul Kuşu, Güney Afrika’da yaşarlar. Adlarını siyah renkli olmalarından ve uzun kuyruklarından alır. Erkek Uzun Kuyruklu Dul Kuşu’nun kuyruğunun uzunluğu 40cm boyuna ulaşabiliyor. kuyruk uzunlukları 40 cm’ye kadar çıkabiliyor. Bu da bütün vücudunun ortalama 2 katından fazla bir uzunluk demektir. Yaşadıkları bölgeler, nemli çayırlardır. Tohum ve eklembacaklı yiyerek beslenirler.
9. Inka sumrusu
İnka Sumrusu, Sumrugiller (Sternidae) ailesinden bir kuş türüdür. Eskiden bir martı alt ailesi olan Laridae içerisinde kabul edilmetkeydi. Günümüzdeki modern analizler, sumrugillerin süpürücüler ve martılar ile yakın akraba olduklarını göstermektedir.İnka Sumrusu’nu meşhur yapan özellik ise gagasının iki yanında uzanan bıyık benzeri tüy yapısıdır. Peru ve Şili’de bulunan türün koyu gri bir vücudu, kırmızı-turuncu bir gagası ve aynı renk ayakları bulunur.
10. Guyanalı kaya horozu
Yaşam alanları Güney Amerika’nın yağmur ormanlarıdır. Bu kuşun yarım daireye benzer ibiği bulunmaktadır ve bu ibiği birbirine yaslanan iki sıra tüy oluşturmaktadır. Diğer kuşların zıttına, ibik her zaman açık drurmaktadır. Bu kuş türü, 65 farklı türde meyvenin dışında küçük böcek, kertenkele ve kurbağa da yediği bilinmektedir.
Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavus kuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor (CHARLES DARWİN)