1) Balon balığı, yakınlarda bir tehdidin varlığını hissettiğinde dikenli derisi dakikalar içinde küre şeklini alır. Balon balığının şişmesi onu yem olma riskinden kurtarır.
2) Balon balıkları bu şişme olayını midelerini su ile doldurarak gerçekleştirmektedir.
3) Balon balıkları midelerini su ile doldurup şiştikten sonra bile nefes alıp vermeye devam etmektedir.
4) Balon balıkları şiştiği zaman oksijen ihtiyacı beş katına yükselir. Bu tıpkı koşan bir insanın hızlı nefes alıp vermeye başlaması gibidir.
5) Bu kadar çok suyu içine çekmek ve içinde tutmayı başarmak oldukça zor bir işlemdir. Bu nedenle şişmek aslında balon balıkları için oldukça yorucudur. Yorgun bir balık savunmasız olur. Balon balığı da şişkinliği indikten sonra çok kolay bir av haline gelir.
6) Mide ve derisinin de esnek olması balon balığı için hayati bir özelliktir.
7) Midesine giden yemek borusunun kasları suyu tutabilmek için çok güçlü olmalıdır.
8) Şişmesi için gereken bol miktardaki suyu içine çekebilmesi için çok iyi ağız kasları olması gerekir.
9) Balon balığının av olmaktan kurtulmak için kendisini şişirerek çevresi dikenlerle dolu bir topa dönüşmesi, şişme sırasında dikenlerini avcı balığa doğrultması, muhteşem bir yaratılış örneğidir.
10) Balon balığının bu harika tekniği kendi aklı ile bulamayacağı açıktır. Balık, deneme yanılma yöntemiyle bu özelliği keşfetmiş olamaz, çünkü ilk başarısız denemede zaten av olacaktır. Bu tekniği ve gereken biyolojik özellikleri aynı anda ve eksiksiz olarak Allah yaratmıştır.
11) Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O’nu tesbih eder; O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)